Terapi til unge
Psykoterapi og hjælp til unge der har det svært
Er du mellem 18 og 25 år? Trives du ikke i din hverdag? Så kan psykoterapi være redskabet, der hjælper dig til at få det bedre. Vi lever efterhånden i en verden, hvor selv de stærkeste kan have svært ved at følge med. Så der er ikke noget at sige til, at måske du selv eller dit barn (hvis du er forældre) har mistet overblikket. At føle sig trist og i det hele taget at have følelser er både vigtigt og normalt. Men mister du balancen og den buffer, der gerne skal få dig til at vippe tilbage på dine fødder, kan hverdagen og livets relationer pludselig blive et problem.
Er du forældre? Du kan booke et forløb for forældre
Psykiske problemer har mange ansigter
Symptomer på mistrivsel
Forstå, hvorfor og hvordan psykoterapi virker
Terapien er et frirum, hvor du kommer til at mærke dig selv bedre. Når du mærker klarheden, kommer svarene på, hvad du kan gøre. Du får svar på, hvem du er, og hvad der er rigtigt og sandt for dig at gøre her i livet. Med den indre klarhed kommer der også mere ro i dit indre. Det er ofte det, der skal til, for at navigere mere helhjertet og trives bedre. Du lærer dig selv og dine styrker og svagheder at kende. Du bliver mere hel, og kan møde dig selv og livet med mere tolerance og anerkendelse af den du er.
Psykoterapi afhjælper de fleste psykologiske problemstillinger
Svære tider med svære følelser er også tider, der kalder på forandring. Ingen kommer gennem et helt liv uden modgang. Dog er det vigtigt, at man ikke føler man drukner i sine følelser. Det kan være skamfølelser, skyldfølelser, eller en overvældende angst for fremtiden. Er det tilfældet? Så er det tid til at række ud efter en støtte, du både har brug for og fortjener.
Ung med depression?
Ofte ligger der følelser af undertrykt vrede til grund for en depression. Svære følelser, du bærer alene på dine egne skuldre. I terapien er der plads til alle dine følelser. Vi undersøger uden fordomme alle dine ressourcer, så du kan erobre din livslyst tilbage. Du kan læse mere om depression i et blogindlæg her: Hvorfor får man depression
Ung og svært ved at sætte grænser?
Dine behov blev ikke altid mødt på en afstemt måde, da du var barn. Du oplevede ikke altid den tryghed, du havde brug for, for at lære dine egne behov og grænser at kende. De udfordringer, du har, viser sig på forskellig måde i forskellige relationer. Og de er lige til at arbejde med i terapien.
Ung med følelser af skam og skyld?
Skamfølelsen opstår i dig, når du ikke føler sig set og elsket ubetinget. Skamfølelser sætter sig dybe spor. Men den gode nyhed er, at skammen ikke er din egen. Den er så at sige blevet påført på et tidspunkt. Der er flere gode måder at gøre op med de svære følelser, så du kan leve dit liv som du ønsker og fortjener. Du kan læse mere om skyld og skam i et blogindlæg her: Skylde og skam i terapi
Ung med en afhængighed?
Afhængigheder af mange forskellige slags er måder at dæmpe uro og smertelige eller ubærlige følelser. Terapien fokuserer ikke på at tage dine afhængigheder fra dig. I terapien vil vi undersøge, hvilke følelser du undgår eller undertrykker gennem dit misbrug og afhængighed.
Hvordan foregår terapien og samtalerne?
Terapien foregår som en fokuseret samtale, som sigter imod, at du bliver dig selv, som den du er, og som den, du føler dig som. Det gøres ved at undersøge, hvad du længes efter – og hvad du frygter. Det er enkelt – og dermed ikke sagt, at det er let. Terapien vil vise dig, hvordan du bedre kan leve dit liv på dine egne vilkår.
Der vil være fokus på at arbejde med din trivsel – med god støtte fra mig. Dine mål er pejlemærker for terapien. En session vil ofte starte med en hurtig scanning:
- Hvordan har du det med dig selv i dag?
- Hvordan har du det med din nærmeste familie?
- Hvordan har du det i dit sociale liv?
- Hvordan har du det generelt?
En session afsluttes med en snak om, hvad der har været godt for dig at snakke om og arbejde med i dag, og om vi skal justere metoden. Det vil gerne udmunde i en snak om temaer, du kan fokusere på inden vores næste møde.
Gratis forsamtale før du beslutter dig
Du er altid velkommen til at kontakte mig og få en snak, hvis du overvejer at starte i terapi. Er du forældre til en ung, der mistrives, er du også velkommen til at ringe og få en snak om et tilbud til den unge.
Ved siden at mit terapeutiske virke arbejder jeg som frivillig terapeut for unge i foreningen TUBA. Og jeg har i mange år haft sårbare og velfungerende unge med ondt i livet som min primære målgruppe.
Pris for ungeterapi
Er du studerende, tilbyder jeg en rabat på 20% oven i den rabat, jeg i forvejen giver, hvis du køber et klippekort på 10 sessioner.